jueves, 21 de octubre de 2010

EXCURSIO AL CASTELL DE MONTESQUIU




El dissabte dia 16 de Octubre, varem sortir amb tren , des de la estació de Renfe pl. Catalunya, fins a Sant Quirze de Besora.
Per un camí bordejat de castanyes, arribem al Castell de Montesquiu, es tracta de una fortalesa del que es té noticia documental l'any 1285 amb el nom de Monte Suivo, que vol dir muntanya esquiva,feresta. Va ser dels senyors i marquesos de Besora, ha estat restaurat els darreres anys. Avui en dia es propietat de la Diputació i forma part del Parc Natural del Castell de Montesquiu. El paisatge que l'envolta té racons naturals especials, el castell està situat en un turo a la riba esquerra del riu Ter.
Visitem el castell i els jardins que l'envolten.


Per una pista amb boscos de pi roig, típics de la zona del prepirineu i bosc baix de roures i boix. trobem la gorga del pla de l'Hort, per un patit pont creuem la riera de Solans i anem pujant cap el coll dels tres Pals, des de a on es pot veure una magnífica panoràmica de la plana de Vic i al fons els Pirineus amb les primeres neus de la tardor.
Després de dinar reprenem la tornada i ens desviem una mica per veure una cascada que es forma a la riera de Solans . Abans de arribar al Castell agafem un corriol senyalitzat por GR, fins arribar al Mirador a on ens permet observar una bona vista del poble de Montesquiu i del riu Ter.
Montesquiu es va formar a finals del segle XIX a redós de les fàbriques industrials i textils.
Entre prats i seguin una pista, arribem a l'estació de Sant Quirze a on agafem el tren de les 5,15 arribant a la plaça Catalunya cap a les 7 de la tarda, ens despedim dels companys tot esperant trobar-nos a la propera sortida del mes de novembre.


No hay comentarios:

Publicar un comentario