jueves, 2 de junio de 2011

EXCURSIÓ TORELLÓ - MANLLEU PER LA VORA DEL RIU TER






Diumenge 22 de maig ens trobem a la estació de Renfe de pl. Catalunya per agafar el tren a les 9,40 del matí fins a Torelló. La excursió, en principi era de 14 km. però es va allargar fins a 21 km., doncs vàrem agafar un camí que donava més volta. El grup era de 15 persones , quatre es van incorporar a Torelló.

Vàrem iniciar la marxa per un camí ple d'ortigues i no gaire maco amb perill de que aquestes herbes ens piquessin... Després vàrem agafar una pista que anava a la vora del riu Ter.
Aquest és un paisatje molt maco i que forma part del Mig del riu Ter.
Entre frondosos boscos, el soroll de l'aigua i el cant dels ocells anàvem gaudint d'un entorn verd i molt tranquil. A la vora del riu Ter es traben les antigues fàbriques textils que avui en dia les han reconvertit en espais culturals i alguns restaurants.

Feia un dia molt calurós i quan portàvem uns 6km. una part del grup es va quedar endarrerit doncs alguns companys no es trobaven gaire be i altres volien arribar a temps per anar a votar a les seves ciutats, axí que es va decidir tornar a Torelló, quedant l'excursió fragmentada en dos grups: nou companys varen continuar fins arribar a Manlleu i els atres 6 vàrem retornar per un altre indret també molt maco fins arribar a Torelló, on vàrem dinar i després vam visitar la bonica vil.la de Torelló.
Torelló conserva edificis medievals amb porxades i carrerons estrets que mantenen l'emprenta del passat. Destaquen l'església de Sant Feliu amb dos torretes contruïdes entre 1672 i 1688, la plaça vella i la mansió de los Panella. A sobre de la vil.la es troba el Santuari de Rocaparera, un edifici amb elements noucentistes i neorromàntics, obra de Josep M.Pericas.

A les 5,2oh. tornàvem cap a Barcelona, el altre grup va agafar el tren a Manlleu a las 6,20h.
Esperem que en properes excursions tots siguem més solidaris i es faci pinya a l' entorn de tot el grup per poder ajudar als companys que en un moment donat ho puguin necessitar.

No hay comentarios:

Publicar un comentario