martes, 25 de octubre de 2011





EXCURSIÓ A SANTA FE DEL MONTSENY NOVA TEMPORADA 2011-12.

Després de les vacances del mes d'agost, de nou reemprenem les sortides a la naturalesa.
Amb aquesta ocasió hem triat un preciós recorregut per el Parc Natural del Montseny.

El dissabte dia 17 de setembre sortim a las nou del matí de la estació de Renfe de Sants fins a Sant Celoni a on ens trobem amb tres companys mes , fem un petit recorregut per aquesta vil·la fins arribar al mercat a on esmorzem i seguidament, a les 11 agafem l'únic autobús que hi ha per anar a Santa Fe del Montseny a on es troba el Centre d'Informació Can Casades.
El Montseny es visible des de molts indrets de Catalunya i conegut per la bellesa dels seus paisatges
L'any 1978 la UNESCO va incloure el Montseny dins la Xarxa Mundial de Reserves de la Biosfera.
Hi han diversos itineraris, nosaltres varem agafar el que va al Pantà de Santa Fe, és un recorregut circular de unes dues hores per un preciós camí en mitg de fagedes, roures i boscos de castanyes. Visitem la Ermita de Santa Fe i seguin la ruta creuem un rierol.
Més endavant trobem l'escola de Natura Can Lleonart després la Casa Partida, arribem a l'Empedrat de Morou amb una vista espectacular del Pic de les Agudes, passem per la Fageda de Santa Fe. Anem bordeijan el pantá i de nou arribem al Centre d'Informació.
Per dinar ens desplasem per un camí que ens porta a la font del Frare amb una aigua ven fresca, dinem i descansem fins a les tres, hora que obren el Centre d'Informació.
Al Centre d'Informació ens passen dos audiovisual molt interessants:
Les quatre estacions al Montseny amb meravelloses imatges de la flora i la fauna del Montseny i
L'home i el Montseny que tracta de l'ocupació humana i el seu patrimoni des de les primeres proves que daten del paleolític i neolític. En el període ibèric comencen a ocupar de manera estable alguns turons a on aixequen fortificacions, del període romà son algunes vil.les i de l'edat mitjana bona part de les masies existents i també l'arquitectura religiosa .
Sortim a les quatre del audiovisual i ens dirigim, una mica depresa, (doncs el bus no espera). Per un índret boscós arribem al Pla del Espinal a on es trova un coven de monges.
Ens despedim de tres companys que tornen amb coxe.
A les cinc agafem el únic bus que torna cap a Sant Celoni per agafar el tren que ens portarà a Barcelona.
Ha estat una sortida molt interessan.i ens recordem molt de Domi, doncs tot i que no ha pogut vindre ens ha ajudat a la preparació de aquesta ruta.

No hay comentarios:

Publicar un comentario