martes, 7 de octubre de 2014

EXCURSIÓ A SANT MARTI DEL MONTNEGRE















 DE SANT CELONI  A SANT MARTI DEL MONTNEGRE

El diumenge dia 14 de setembre vàrem sortir de l’estació de la Renfe de Sants fins a Sant Celoni a on arribàvem a les 9 del mati .
Després de deixar la població i creuar el pont per a on passa un petit riarol i la autopista, seguint la ruta del GR-5 , per una pista de terra ens endinsem per un fantàstic paisatge de pins, alzines i castanyes, amb la serralada del Montnegre de fons.
Al començament del recorregut hi havia un cert desnivell, que junt amb l’humitat es feia una mica dificultós però després tot va ser molt més planer fins arribar a l’ermita de Sant Martí de Montnegre a on vàrem dinar. 
 
Sant Martí de Montnegre. Vallès Oriental.

L’església es trova a 467m d’altitud. El 1022  l’església fou inicialment la del castell de Montnegre, centre d'una extensa jurisdicció, que va pertànyer a la família Gualba que en fou membre del famós bisbe de Barcelona Ponç de Gualba, 1303-34,
Sant Martí de Montnegre és una petita ermita situada enmig del massís del Montnegre, davant de la muntanya del Montseny, enmig d’un bosc frondós d’alzines i castanyers. Allà els caputxins tenen un lloc de silenci obert als grups que vulguin passar uns dies de reflexió . A prop de l’església es troba el Restaurant Montnegre.

Després de dinar i descansar una bona estona vàrem tornar pel mateix itinerari fins  a Sant Celoni. Tot esperant el tren vàrem fer un merescut descans prenent una  fresqueta cervessa. El recorregut ha estat d'uns 24 km.
Cap a las 8 de la tarda arribàvem a Barcelona.
Amb aquesta sortida érem 12 companys  tots molt ben avinguts i vàrem acordar que la propera excursió será el dia 19 d'octubre diumenge,  anirem a Sant Llorenç de Morunys per pujar a La Mola.

No hay comentarios:

Publicar un comentario