miércoles, 26 de abril de 2023

EXCURSIÓ ALTAFULLA-CALA WAIKIKI

El diumenge 16 d'abril del 2023 ens trobem a l'estació de Sants per agafar el tren a les 8,30 h per anar cap a Altafulla-Tamarit, a les 9.35 h arribem a la bonica vil-la de Altafulla.

Aquesta és una interessant sortida per contemplar un dels trams de la Costa Daurada més verges del litoral Tarragoní.

Altafulla té dos zones : la Vil-la Closa es troba amb una colina a on va néixer com una vil-la medieval emmurallada del segle XI i la zona del Barri de Botigues del Mar del segle XVIII a on es manté l'essència marinera.

Després d'esmorzar anem cap el passeig Marítim amb tot de casetes blanques del barri de pescadors, era una bonica vista de postal.

Després de recórrer el passeig de Mar caminem una estona per la platja, passem per la torre de vigia d'en Segur; rodegem la torre i ja es veu la silueta del Castell de Tamarit, aquest és el punt més interessant de la ruta i a on ens aturem per fer la fotografia del grup, la platja que rodeja  el castell és la cala Jovera.

El Casell de Tamarit és del segle XI, actualment ha estat restaurat, es fan casaments i festes varies (aquí és a on el jugador Andrés Iniesta va celebrar la seva boda).

Nosaltres agafem el camí de dalt on comença el Camí de Ronda, deixem la cala Jovera i ens endinsem a la costa més agresta i brava amb petits acantilats, i aigües cristalines, anem bordejant la costa i poc a poc arribem a la platja de La Mora a on es troba la torre de vigia de la Torre de La Mora, passem per dintre del càmping fins arribar a la Torre, aquí comença la part més salvatge i verge de l'excursió és un espai natural protegit. 

Tot seguint el Camí de Ronda ens endinsem per un espai de pins fins arribar a la Cala de la Roca Plana , després una mica més endavant ja comencem a veure la  preciosa Cala Fonda, coneguda com la Cala Waikiki, alguns companys varem baixar fins a la platja.. En mig dels bosc varem dinar amb la meravellosa cala Wakiki de fons i amb un mar blau i un cel clar, era el dia perfecte per fer boniques fotografies.

Després de dinar i descansar amb un espai tan meravellós iniciarem la tornada cap a Altafulla-Tamarit. Ha estat una sortida molt bonica guiada por la nostra amiga Conchi amb un dia perfecte per caminar amb un mar blau i un cel radiant.

La propera sortida la farem el dia 14 de maig anirem cap el Bergadà per fer  La Via Verda del Llobregat

                                                                 

                                                     

                                                                                



                                                                           


                                                                           

                                                                         


                                                                              








































No hay comentarios:

Publicar un comentario