viernes, 29 de junio de 2012

ESCURSIÓ A CALDES PEL CAMÍ DE LES LLAMBORDES









          
El dissabte dia 19 de maig, a les nou agafàvem l'autobús de la Cia. Segalés fins a Caldes de Montbui  .
Aquesta és una vil·la termal situada a la vall de la Riera de Caldes. Avui en dia té dos establiments termals molt reconeguts arreu del país. Es conserven  restes de les antigues muralles i la Torre de la Presó.
Vàrem fer un recorregut per aquesta interessant vil·la. A la plaça principal es troba la Font del Lleó d'on brollen del subsòl les aigües termals a 70 graus. A l'altra banda de la plaça es troben les Termes Romanes, de l'època de l'imperi romà. També és molt interessant l'esglèsia de Santa Maria construïda entre el 1589 i 1702 amb el seu portal d'estil barroc . Varem visitar els safarejos públics on encara avui en dia les dones hi van a rentar la roba aprofitant-ne l'aigua calenta. Les dones ens comentaven que les catifes queden molt netes amb aquesta aigua que també aprofiten pel consum de casa per les seues propietats medicinals.
A uns dos kilòmetres, vam passar pel Santuari del Remei i després varem agafar el camí de les Llambordes, un camí caracteritzat per trobar-se empedrat amb les famoses llambordes que es treien de la cantera que hi ha en aquest indret.
Durant els anys 20 va ser un negoci molt florescent a Caldes. Barcelona era la gran consumidora de llambordes. Els primers empedrats de Barcelona van ser per a l'Exposició Universal del 1888. Encara queden les restes d'una casa que té l'aspecte d'una residència de gent benestant i una mica més endavant es troben les restes de les cases humils de la gent treballadora i  una bàscula on  pesaven els carros que sortien carregats de llambordes cap a Barcelona.
La riera anava  ben plena d'aigua i amb un paisatge primaveral ple de flors campestres vàrem dinar a la vora de la riera a sobre d'unes grans roques. Després vàrem tornar de  nou cap a Caldes per agafar l'autobús de tornada a Barcelona.

No hay comentarios:

Publicar un comentario