jueves, 21 de junio de 2012

EXCURSIÓ DE VIC A TAVÉRNOLES







                         EXCURSIÓ DE VIC A TAVÉRNOLES

El diumenge día 29 d'abril sortiam a les 8,27h  de la estació de Sants  amb direcció a Vic. Una vegada arribats a aquesta històrica ciutat varem fer un petit recorregut pels carrers i monuments més emblemàtics de la ciutat.
Vic és la capital de la comarca d'Osona i seu episcopal des de l'any 616. La Catedral de Sant Pere del S.XI edificada sobre una església del S.IX  a on resten el campanar i la cripta, aixecats pel bisbe Oliba el 1038 .L'interior de la catedral és decorat amb les conegudes pintures de Sert i a on es troba esposat el Antic Retaule Major dedicat a la Mare de Déu i a Sant Pere, la obra és de Pere Oller 1427. Té un magnífic Claustre del segle XII.
Les dimensions de la Plaça Major porxada, molt típica, ens recorda els seus orígens comercials i encara hi ha mercat tots el dissabtes. 
El monument més antic es el Temple Romà del segle II i les muralles amb la torre circular.
Són molts els edificis singulars que té aquesta ciutat, com el Palau Episcopal, l'església gòtica de Sant Jaume, el Castell dels Montcada, la Casa de la Ciutat i l'edifici del Museu Episcopal .

Sortim de Vic i seguint el  antic camí Ral de Vic a Olot ens trobem  en mig de la plana a on s'alça majestuós el pont d'en Bruguer amb els seus 5 ulls sobre el riu Gurri, afluent del Ter, és va construir al segle XIV però fins l'any 1434 no s'inaugurà.
Feia un dia esplèndid  amb el cel clar que donava un color especial al paisatge, els camps de un verd intens, mostraven amb tot el seu encant l' explosió de la primera  amb infinitat  de senzilles flors del camp.
Després de passar per la Masia de Torrents i la font de l'Amat  apareix, sobre una petita muntanya, la capella de Sant Feliuet de Savassona.

Una mica més endavant ja divisem el bonic poble de Tavèrnoles amb  l'església Romànica de Sant Esteve de Tavèrnoles  del segle XI destaca la torra del campanar, la façana del 1728 i la decoració externa de l'absis.
Després de dinar amb un petit parc de Tavèrnoles vàrem tornar de nou cap a Vic. A la tornada vàrem continuar gaudint del paisatge amb  grans extensions de conreus de colza florida, de cavalls i algunes granjes d'aviram ecológiques.
Una vegada a Vic vàrem aprofitar per visitar el Museu Episcopal, el  Museu del Temple Roma i el Claustre de la Catedral.
Ha estat una sortida molt interessant, tan culturalment com per el seu paisatge. Cap a les set arribàvem a Barcelona.

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario