domingo, 7 de abril de 2013

EXCURSIÓ A L'ERMITA DE SANT RAMON I COLÒNIA GÜELL


El dia 7 d'abril hem fet l'excursió que vàrem suspendre degut a la pluja el passat mes de març.
Sortim de la plaça Espanya amb l'autobús núm. 87L fins a Viladecans, baixem a la parada de la carretera de Sant Climent, a on per una bonica avinguda d'arbres, enfilem una forta pujada d'uns tres kilòmetres fins a l'ermita de Sant Ramon .
 Aquesta ermita es troba al cim del Montbaig a 289 m. d'alçada.
L'ermita es va construir el 1877 i es d'estil neoromàntic, catalogat com a Bé Cultural d'Interès Local .
 És un magnífic mirador del Barcelonès, del Delta de Llobregat i el Garraf.
Deprès de gaudir d'un paisatge tan bonic i en fer un dia molt agradable i assolellat, decidim continuar caminant uns set kilòmetres més fins a la Colònia Güell.
Tot seguint el camí de L'anella Verd anem passant per boscos d'alzines, pins bruns, garrofers, brucs i estepes típiques del clima mediterrani. Després de creuar un petit pont comencem a veure un paisatge fantàstic de grans conreus de cirerers florits. Una meravella, doncs les flors blanques dels cirerers m'evoquen a la bellesa dels camps nevats.
A uns dos kilòmetres abans d'arribar a la Colònia Güell, fem una parada al bosc, per dinar i descansem una estona perquè el nostre amic Pascual es pugui recuperar de l'esgotament.
Per un camí boscós arribem a la Colònia Güell. Aquí, passegem pels seus carrers amb edificis modernistes i visitem la Cripta, l'obra més important d'Antoni Gaudí.

La Colònia Güell neix del trasllat de la fàbrica tèxtil de Sants-el Vapor Vell- a Santa Coloma de Cervelló a on es va implantar una colònia de tipus paternalista on, al costat de la fàbrica es va edificar els habitatges dels treballadors i les treballadores, l'escola, l'església i una cooperativa de consum. El 1898 Eusebi Güell encarrega al seu arquitecte, Antoni Gaudí el projecte per construir l'Església de la colònia. Després de deu anys d'estudis, el 1908 es col·loca la primera pedra i el 1915 es beneeix la cripta i s'aturen les obres sense que es finalitzi l'Església. De totes maneres li va servir a Gaudí d'experiència per la realització de la Sagrada Família. La Cripta d'Antoni Gaudí, fou declarada Patrimoni de la Humanitat per la Unesco l'any 1969.

Finalment anem cap a l'estació de la Colònia Güell dels ferrocarrils de la Generalitat fins a la plaça d'Espanya a on ens acomiadem fins la propera sortida que farem el dia 19 de maig.


























No hay comentarios:

Publicar un comentario