martes, 18 de diciembre de 2012

EXCURSIÓ A MONTSERRAT, DE SANT JOAN A SANT JERONI










    
 PER VEURE MÉS FOTOS:
  https://plus.google.com/u/1/photos?tab=wq#photos/113420538223530910249/albums/5823232348451223969


El dissabte dia 15 de desembre, per celebrar la darrera sortida de l'any vàrem anar a Montserrat, la muntanya més emblemàtica de Catalunya.
Sortíem de la pl. Espanya a les 8,30 cap a Monistrol per enllaçar amb la cremallera fins al monestir.
Tot seguit vàrem anar cap a la basílica per venerar l' imatge de la Moreneta, patrona de Catalunya.
L'imatge de la Verge és una talla romànica de fusta d'alamo blanc que data del segle XII. Els últims estudis confirmen  que la Verge és va anant enfosquint a parti del segle XVI degut al plom que hi havia en la pintura de la cara.    
El Monestir va ésser fundat al s. XI per l'abat Oliba tot i que ja aleshores hi havia a la muntanya diverses ermites que es remunten al s. VIII .
Al llarg de més de mil anys d'història del monestir de Montserrat s'han gestat fets d'una importància extraordinària en la vida religiosa, cívica, cultural i política de Catalunya.

Després de fer un recorregut per la basílica varen agafar el funicular fins a Sant Joan que ens va portar cap el cim més alt de Montserrat,  el recorregut és molt espectacular, el dia estava clar , és podia gaudir de unes magnífiques vistes d'ocell amb el monestir al fons i les roques que configuren un paisatge únic i inconfusible.

Una vegada a  dalt vàrem decidir fer l'itinerari de les ermites, primer la de Sant Joan després la de Sant Onofre que es va construir dintre d'una gran cova,  es creu que fou construïda cap el 1.400 i per l'escala de Jacob s'arriba a la ermita de Santa Magdalena. Després vàrem tornar per  seguir la ruta inicial cap a Sant Jeroni, quan ens faltaven uns 20 minuts per arribar vàrem decidir que no tindríem temps per agafar l'ultim funicular així que ens vàrem aturar per dinar i reprendre la tornada.
De nou al Monestir cap a les 17,15 agafàvem la cremallera que enllaçava a Monistrol amb els ferrocarrils de la Generalitat.
Uns companys vàren baixar a l'Hospitalet i altres a la pl. Espanya.
Ens despedim  desitjar-nos unes Bones Festes i un Any 2013 ple de salut per poguer continuar fent senderisme tots plegats.
  

No hay comentarios:

Publicar un comentario