miércoles, 7 de noviembre de 2018

EXCURSIÓ DE CASTELLBELL I EL VILAR AL TURÓ DE L'ESCLETXA


El diumenge dia 7 d'octubre , ens vàrem trobar a l'estació de Sants i a les 8,39 h. sortíem cap a Castellbell i el Vilar, a l'estació ja ens esperava la guia d'aquesta ruta Maria, i aprofita'n que feia sol varen esmorzar a la mateixa estació.

El pobla és divideix amb quatre parts,: La Bauma, El Borràs, El Vilar i El Burés.

Castellbell i Vilar es coneix com el Mirador de Montserrat, per les vistes excepcionals que  de la "muntanya màgica" que ens permet veure les millors panoràmiques de tota la serra de Montserrat

Només sortir de l'estació deixem el pobla al fons i agafem una pista i amb les boniques vistes de la Serralada de Montserrat, que ens acompanyaràn durant tot el recorregut. 
 Tot seguin una ampla pista anem puja'n cap al Turó de l'Escletxa . 
Pel camí ens trobem amb les ruïnes de l'antiga masia de Viladoms de Dalt, és un edifici amb orígens medievals que es remunten al segle XIV, avui dia es troba abandonat i ruïnós, tot i així es pot aprecia una portalada de pedra i les dues arcades que formaven el celler del mas. En un lateral, sota d'un Ciprés, hi ha la capella rural de Nostra Senyora de Montserrat.

Després de descansar i gaudir de les boniques vistes anem puja'n fins arribar al pla des de on s'agafa un corriol fins arribar al cim on és troba el mirador de la Bandereta.

El Cim del Turó de l'Escletxa  447 m. Aquest últim tram es una pujada molt pronunciada i a on nomes varen pujar el més atrevit i que estan més en forma.

Tots junts varen iniciar la baixada de nou cap al mas de Viladoms de Dalt i en mig de les històriques pedres vàrem dinar i descansar una estona.

Ja de tornada, alguns companys es varen avançar i els vam perdre però finalment ens varem trobar tots a l'estació del trenc a on feliços pel dia tan maco que havíem passat ens varen acomiadar fins a la propera sortida que vam decidir que serà el dia 25 de novembre.


No hay comentarios:

Publicar un comentario