lunes, 26 de noviembre de 2018

EXCURSIÓN DE CALAFELL A EL VENDRELL


El diumenge dia 25 de novembre del 2018 hem fet una bonica excursió guiada pels nostres amics Salvador i Teresa. La sortida de l'estació de Sants ha estat una mica accidentada,  doncs hem agafat el tren equivocat, però cap problema... hem tornat de nou a l'estació de Sants i a les 9,15 sortíem amb direcció Calafell.


Una vegada a la vila de Calafell hem anat cap al passeig de mar; el dia estava una mica nuvolat i el paisatge tenia un encant especial.


 Tot seguit arribàvem a la platja de Sant Salvador a on hem descobert, "l'Espai Natural de les Madrigueres" és una zona d'aiguamolls a on es troba un espai per guaitar les aus de la zona Després hem fet una petita parada per visitar els jardins del museu dedicat a Pau Casals, considerat el més gran violoncel·lista de tots els temps.

 Seguidament arribàvem a Coma-ruga, aquesta vila té aigües termals que formen un bonic estanc i per un canal desemboca al mar. Aquí ens hem aturat per fer la foto del grup i gaudir d'un espectacle mai vist , els peixos fent uns sals gegants per damunt de l'aigua de l'estanc i a on hi havia molts ànecs.

Per un preciós camí ple de vinyes, oliveres i garrofers ens endinsem per un indret ple d'història
 La Via Augusta o camí Ral. És un tram de l'antiga Via Augusta que transcorre pel municipi del Vendrell de 1,43 km  rememorant el passat romà del municipi. Conté un total de 6 plafons informatius per conèixer amb més profunditat la història i els elements d'interès del camí.

La Via Augusta va tenir diverses denominacions al llarg de la història. En època Ibèrica s'havia anomenat Via Hercúlia. La reforma d'August al segle I la converteix en Via Augusta i més tard, en l'alta edat mitjana, s'anomena La Calçada i posteriorment Camí Ral. Al llarg del temps, les diverses generacions l'han utilitzat com el pas natural entre el Penedès i la ciutat de Tarragona.


A l'arribar al Vendrell vàrem anar cap el centra del poble i  vem dinar al bar que hi ha a darrere de l'Iglesia . A la plaça vàrem organitzar una llarga taula amb els 25 amics que han vingut amb aquesta bonica excursió.


Al Vendrell vàrem agafar el tren cap a Sants  Ens acomiadem fins a la propera sortida que serà el diumenge dia 9 de desembre, anirem des de  Arenys de Mar a Canet de Mar, per celebrar les festes nadalenques dinarem al restaurant El Moli de Canet.



























No hay comentarios:

Publicar un comentario