jueves, 5 de diciembre de 2019

EXCURSIÓ -SANT VICENÇ DE CASTELLET A L'ERMITA DE SANT PERE DE VALLHONESTA

El diumenge dia 17 de novembre del 2019, varem fer una interessant sortida.   La nostra companya Maria ens va fer de guia, per un entorn bonic i molt agradable.
La Maria va connectar amb uns amics que pertanyen al Centro Excursionista de Sant Vicenç de Castell, que ens varen relatar molt amablement la historia de l'ermita de Sant Pere de Vallhonesta i del seu entorn.

Varen ser un grup de 14 companys, uns es varen desplaçar amb la Renfe i altres amb els Ferrocarrils de la Generalitat . Una vegada tots junts varen iniciar la caminada per un bonic paisatge i amb la serralada de Montserrat de fons.

El dia era solejat i dins de l'ermita entrava un raig de llum que il·luminava tot l'absis i la imatge de Sant Pere.
San Pere de Vallhonesta és una església romànica del municipi de Sant Vicençs de Castellet amb elements del segle XI i reformada els segles XII i XIII
 L'orientació del temple és  típica del romànicn orientada a l'orient des d'on surt el sol i d' aquesta manera la nau gaudeix de una immillorable exposició  solar. Com elements d'interès històric són: la pedra de l'altar, lloses amb inscripcions de l'antic cementiri, un sarcòfag de pedra romànic i una pica baptismal que està a l'exterior a on és batejaven els adults.

Aprofitant que feia bon dia varem dinar amb plena muntanya i seguidament varen iniciar el retorn cap a Sant Vicenç de Castell,per agafar els ferrocarrils fins a L'Hospitalet.

La propera sortida la farem el dia 15 de desembre, anirem de Vilanova i la Geltrú fins a Sitges a on per celebrar el Nadal farem un dinar de germanor al restaurant  La Era de Sitges.






















No hay comentarios:

Publicar un comentario