martes, 25 de febrero de 2020

EXCURSIÓ A TERRASSA I CALÇOTADA

El diumenge dia 23 de febrer del 2020 ,  a les nou agafa-vam els Ferrocarrils Catalans  per anar cap Terrassa, una vegada a l'estació Nord de Terrassa i després d'esmorçar, ens adreçàvem   cap a la entrada del Parc Vallparadís.
Vallparadis és el parc central de Terrassa amb més de 3,5 km. de longitud, travessa la ciutat de nord a sud, és un dels parcs urbans més grans de Catalunya i de Europa a on es troben diversos espais com el Torrent de Les Bruixes,l'Horta dels Frares, la Piscina de Vallparadís de 180 m de llargada i un tren a gran escala que recorre el centre del parc.
Dins del Parc és troben els edificis més emblemàtics , com el Castell Cartoixa i la Seu d'Egara a on es troba ubicat el conjunt Monumental de les Esglésies romàniques de Sant Pere, Sant Miquel i Santa Maria. És el conjunt artístic més important  de la ciutat i una de les joies del art romànic català,està declarat Patrimoni Històric.


Feia un dia solejat i era molt agradable caminar pel parc, varem passar pel pont de Sant Pere del segle XVII que uneix el nucli de Sant Pere amb el centre de Terrassa. i tot seguit agafàvem a la dreta un pont passadís fins arribar al conjunt Monumental.

 El horari de visites dels diumenges és de 11 a 14 h i just a les onze arribàvem. Primer varem passar a veure un audiovisual molt interessant a on es detalla el ric patrimoni arqueològic i artístic que agafa un període ininterromput des de l'època ibèrica fins ara.
Tot seguit varem visitar el conjunt monumental a on destaquen els testimonis conservats del període del Bisbat d'Egara del 450 i  sobretot el gran complex episcopal format per la basílica de tres naus de Santa Maria i el baptisteri, l'edifici funerari de Sant Miquel, l'església parroquial de tres naus de Sant  Pere. Destaquen les pintures murals del altmedievals i romàniques i els retaules gòtics.

Després de tan interessant visita varem continuar la caminada fins al final del parc a on ens varen desviar cap a la dreta, seguint un camí paral·lel a la Riera del Palau i un tram pel voral de la carretera agafàvem el camí que ens portaria al Merendero Les Martines.
A les 13,30 arribàvem al merendero i com ja teníem reservats els calçots i les taules, una vegada feta la brasa cadascú es va fer la seva carn.
 Aquesta ha  estat la quinta vegada que fem una calçotada combinat amb una caminada. El lloc ens ha agradat a tots, doncs son amables i ho tenen molt ben organitzat.
Després de dinar i descansar una estona varem continuar la marxa per una pista de terra i de boscos fins arribar a l'estació de Les Fons.


La propera sortida serà el dia 22 de març i aniran amb bus fins a Collbató a on visitaran la Coves de Salitre de Collbató i després pujaran fins al Santuari de Montserrat .

















































No hay comentarios:

Publicar un comentario